Zweefvliegen met een lierstart

Zweefvliegers beginnen in Nederland op twee manieren aan hun vlucht. Met de eerste, de lierstart, brengt de zweefvlieger u binnen een minuut op enkele honderden meters hoogte. De tweede methode maakt gebruik van een motorvliegtuig dat de zwever in een minuut of vijf naar 4 à 5 honderd meter brengt. Beide methodes hebben hun charme, bij de lierstart staat u in uw vliegtuig op de startplaats. Voor u ziet u de lierkabel langzaam strakgetrokken worden. Aan de vleugeltip staat een clublid, met de arm omhoog, die het vliegtuig horizontaal houdt.

De kabel is strak, de arm gaat naar beneden en plots accelereert u, als zat u in een goede sportauto en in drie seconden bent u in de lucht, de lierstart is begonnen. De lier rolt nu ongeveer één minuut lang 1200 meter kabel op met 90 kilometer per uur.

Uw vlieger vertelt u wat hij doet en wat er gebeurt. De eerst, van buiten zo spectaculair uitziende vertrek, is nu leuk, wel spannend, maar leuk. U hoort een klik, de kabel is los. U vliegt vrij! Het uitzicht is om nooit te vergeten. En die lier, die start inmiddels het volgende vliegtuig. De vlucht wordt afgesloten met de uitreiking van uw vluchtcertificaat!Klik hier voor boeking mogelijkheden

 

 

 

Vliegen
Een mooie sport
Lierstart
Sleepstart
Dagcursus
Fly&Glide

Actief@Wings

Kids@Wings
Raak bevlogen! Groepen kinderen gaan naar het vliegveld. Inclusief toegang tot de "hangaar"

Stewardess@Home
@Wings unieke catering concept.
Congressen feesten en partijen. Zo bent u nog nooit gecaterd!

Winter@Wings
Ons winterwings programma
Het vlieveld Terlet in volle natuurlijke rust. De flora en fauna van de Veluwe op haar best.

 
 

De bungalow” Europaweg 27 6816 SL Arnhem
Tel.: 06-39293678 E-mail: info@atwings.nl
Wij zijn gevestigd direct achter onze partner, het Postillion hotel